mw. dr. F. Vlemmix

mw. dr. F. Vlemmix

Gynaecoloog

Floortje Vlemmix werd van 2002 tot 2008 opgeleid tot basisarts in het UMC St Radboud in Nijmegen. In december 2019 rondde zij haar specialisatie in de obstetrie (verloskunde) af. Haar specifieke interesse binnen de verloskunde ligt bij de stuitligging. Zij promoveerde dan ook in de uitwendige versie daarvan.

Positieve beval-ervaring
Floortje doet haar werk met veel passie. “Ik begeleid graag vrouwen en hun partner in een zwangerschap, zeker als deze gecompliceerd verloopt. Ik vind het een uitdaging om ze met (zelf)vertrouwen de bevalling in te laten gaan en om dan een positieve beval-ervaring te faciliteren met een kundig, enthousiast en gemotiveerd team. Het mee mogen maken van dit life event geeft mijn dag telkens weer iets speciaals. Daarnaast vind ik de combinatie met de algemene gynaecologie een hele leuke variatie geven tijdens mijn werkzaamheden.”

Kers op de taart
Over het Dijklander Ziekenhuis hoorde ze tijdens haar sollicitatieprocedure alleen maar positieve verhalen, zegt ze. “Een hele prettige persoonlijke sfeer binnen het personeel, zowel op de afdelingen als ziekenhuisbreed; dat sprak mij aan. Daarnaast ben ik ook blij met de insteek van het Lean werken. De vooruitstrevendheid van een integrale organisatie voor geboortezorg is voor mij de kers op de taart.”

En verder?
“In mijn werk ben ik actief in het promoten van de 'gedeelde besluitvorming' en ik streef ernaar om dit ook altijd in de dagelijkse praktijk uit te dragen”, vertelt ze verder. “Als we als team de werkvloer goed hebben gemanaged en iedereen met een tevreden gevoel naar huis kan, kijk ik voldaan op mijn werkdag terug. Ik wil ook graag ontspánnen de werkdag door; dat heb ik geleerd dankzij het boek 'Verademing' van Bram Bakker en Koen de Jong. Ik kan het iedereen aanbevelen.”

Afdeling
Werkt in