mw. dr. J.J. Wiersma

mw. dr. J.J. Wiersma

Cardioloog

Jacobijne Wiersma is in 2000 in Amsterdam aan het VUmc afgestudeerd als basisarts. Haar afstudeerspecialisatie was cardiologie. In 2012 promoveerde ze op de behandeling van angina pectoris bij diabeten. Binnen haar vakgebied is ze gespecialiseerd in het implanteren van pacemakers. Haar aandachtsgebied: ritme en geleiding van het hart.

Gevraagd naar haar liefde voor het vak van cardioloog vertelt Jacobijne: "Ik hou van de afwisseling van acute en chronische zorg. We hebben een wisselend palet van patiënten (van jong tot oud met deels langdurige follow-up). En we doen veel eigen diagnostiek en behandeling."

Persoonlijk
"Ik heb voor dit ziekenhuis gekozen omdat het groot genoeg is om toch veel verschillende en ook zwaardere zorg te kunnen leveren, maar klein genoeg om persoonlijk contact te hebben met de verschillende specialismen en ondersteunend personeel," vertelt Jacobijne. 

Eerlijk
Ze vult aan: "Ik vind dit ziekenhuis een eerlijke, vriendelijke uitstraling hebben, ik kan er heel goed mijn sociale kant in kwijt."

En verder
Als ze niet in het ziekenhuis werkt? "Dan start ik nieuwe tijdbestedingen/ sporten op," lacht Jacobijne. "Daar ben ik heel goed in, in het opstarten van nieuwe dingen… maar niet zo goed in het onderhouden daarvan. Wel probeer ik te tennissen en hard te lopen. Verder ben ik getrouwd en hebben we twee zoons. "

Afdeling
Werkt in