mw. F. van Herrewegen

mw. F. van Herrewegen

Kinderarts

Femke van Herrewegen is kinderarts en werkt sinds januari 2013 op locatie Hoorn - eerst als waarnemend kinderarts en sinds april 2014 als kinderarts met een vaste aanstelling. Ze vindt het werken bij een algemeen ziekenhuis prettig omdat ze als kinderarts dan de volle breedte van het vak kan uitoefenen.

"Het ziekenhuis heeft een vriendelijke uitstraling en er hangt een prettige sfeer. Er is veel aandacht voor kwaliteit en patiëntveiligheid wat ik belangrijke aspecten vind. "

Opgeleid
Ze volgde haar geneeskundestudie aan de UvA en is opgeleid tot kinderarts in het Emma Kinderziekenhuis/AMC. Ze volgde een perifere stage in Jeroen Bosch ziekenhuis in 's-Hertogenbosch (2004-2009). Haar opleiding tot kinder hemato-oncoloog was in het Emma Kinderziekenhuis/AMC (2009-2012).

Specialisatie 
Femke is algemeen kinderarts (registratie in 2009) en geregistreerd kinderhemato-oncoloog (registratie in 2012). Binnen de kindergeneeskunde zijn haar speciale aandachtsgebieden oncologie en hematologische problemen. 

Laagdrempelig
"Ik heb het vanaf het begin heel erg naar mijn zin. Ik heb zeer fijne directe collega's en de samenwerking met andere specialisten verloopt prettig. Ook de samenwerking met huisartsen verloopt goed en is laagdrempelig." 


Binnen de algemene kindergeneeskunde zijn de hematologie en kinderoncologie haar speciale aandachtsgebieden.

Afdeling
Werkt in