mw. G. Jelsma

mw. G. Jelsma

SEH-arts

Grietje Jelsma is SEH-arts. In 2008 rondde ze haar studie tot basisarts aan de UVA in Amsterdam af. En in 2014 haar opleiding tot SEH-arts in Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

Lesgeven
Ze geeft ook les aan jonge artsen. Grietje vertelt: "Naast het dagelijks opleiden van de arts-assistenten op de afdeling geef ik ook ABCDE-cursussen aan artsassistenten en huisartsen in opleiding. Verder is de spoedeisende geneeskunde een vrij nieuw specialisme en ik zet me ook landelijk in voor de ontwikkeling van ons vak via de congrescommissie van de NVSHA."

Elke dag anders
"De spoedeisende hulp is een van de meest interessante en dynamische afdelingen van een ziekenhuis. Daar kwam ik achter tijdens mijn keuzecoschap in het OLVG in Amsterdam. Patiënten van alle leeftijden komen met een probleem naar onze afdeling, van mild tot levensbedreigend. Het is een uitdaging om in korte tijd een diagnose te stellen en te beginnen met de behandeling. Een goed team is daarbij noodzakelijk; dat doen we samen met verpleegkundigen, baliemedewerkers en specialisten. Geen dag is hetzelfde en elke dag gaan we weer de uitdaging aan om patiënten zo goed mogelijk te behandelen."

Aanstekelijk
"Het Dijklander Ziekenhuis is een ziekenhuis waar veel gebeurt en de acute zorg nog steeds in ontwikkeling is," zegt Grietje. "Een groep enthousiaste SEH-artsen met veel ambitie werkt aanstekelijk en maakt dat ik graag wil bijdragen aan de opleiding tot SEH-arts en de acute zorg op een hoger niveau wil krijgen."

Tijd geven
"Wanneer na een drukke dienst of hard werken de afdeling weer op orde is en ik iedere patiënt en familie toch de tijd heb kunnen geven die nodig is, dan is mijn dag goed. Afraffelen komt niet in mijn woordenboek voor." Haar collega's vinden dat Grietje humor heeft en kan relativeren. "Dat maakt het werk soms makkelijker. Verder ben ik enthousiast en geïnteresseerd in mensen en hou ik van een praatje."

En verder
Grietje woont met haar vriend en zoon in Amsterdam. "Ik ben een echte Friezin maar heb mijn hart verknocht aan Amsterdam. Wie weet zoeken we weer de rust en ruimte op in het noorden. Ik hou van de stad maar ook van het buitenleven, fietsen en hardlopen."

Werkt in