mw. R.E. Brandsen

mw. R.E. Brandsen

Dermatoloog

Renate Brandsen studeerde van 1979 tot 1985 geneeskunde in Leiden. In 1995 studeerde ze af op haar specialisatie dermatologie. Haar specifieke vaardigheden liggen op het gebied van chirurgie en Mohs-chirurgie.

“Het vakgebied van de dermatologie spreekt me aan omdat het heel afwisselend is. Je hebt te maken met zowel een chirurgische als een beschouwende kant. Ik haal veel voldoening uit de overige gebieden van de dermatologie en de sociale aspecten van het vak. Ik houd me ook bezig met cosmetische dermatologie.”

Studie
Renate Brandsen studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Na een jaar ANIOS chirurgie, rondde zij haar opleiding tot dermatoloog af in het Sourasky Medical center, Tel Aviv, Israël in 1995. Tijdens haar opleiding heeft zij ook twee jaar op de afdeling Plastische chirurgie gewerkt en werd haar interesse in de Mohs-chirurgie gewekt.

In 1995 en 1996 deed zij het fellowship Mohs-micrografische chirurgie bij professor Martino Neumann in het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Van 2001 tot en met 2006 was dr. Brandsen opleider Mohs-chirurgie in het Erasmus MC te Rotterdam, en heeft zij vele collega’s opgeleid. De afgelopen 10 jaar was zij werkzaam bij Mohs-klinieken Amsterdam.

En verder?
Renate doet haar werk met plezier. Ze werkt op de locatie Purmerend en dat bevalt haar goed.

“Het is daar relatief klein, er zijn korte lijnen en de sfeer is goed. Als het spreekuur niet is uitgelopen en ik mijn patiënten goed heb kunnen helpen, kijk ik voldaan terug op mijn werkdag.”

Naast haar werk besteedt zij graag tijd aan haar gezin, yoga, pilates en hardlopen.

Afdeling
Werkt in