mw. S. Neve

mw. S. Neve

Dermatoloog

Sabine Neve studeerde in 2004 af als arts in het AMC in Amsterdam. In het VUmc in Amsterdam rondde zij in 2009 de opleiding tot dermatoloog af. Haar medische interessegebieden zijn spataderen, huidkanker, kinderdermatologie en de relatie tussen dermatologische en inwendige ziekten.

“Dermatologie is een geweldig en afwisselend vak!” zegt ze enthousiast. “Bijna iedereen wordt in het leven wel eens geconfronteerd met een huidaandoening waarvoor hij of zij een dermatoloog nodig heeft. Soms op jonge leeftijd, soms als mensen al ouder zijn.”

3000 huidaandoeningen
Ook de grote hoeveelheid verschillende huidaandoeningen – meer dan 3000 – maakt het vak boeiend. “Sommige aandoeningen zie je vaak, andere bijna nooit. Het is de kunst deze dan wel te herkennen en de behandeling af te stemmen op de individuele behoeften van de patiënt. Bij dermatologie kan de impact van een aandoening namelijk van persoon tot persoon erg verschillen. Wat voor de één een onbelangrijk plekje is, wordt door de ander juist als een groot probleem ervaren. Gelukkig zijn er in de dermatologie steeds meer behandelingen mogelijk en staan de ontwikkelingen bepaald niet stil.”

Afdeling
Werkt in