In uw regio

Locaties

Het Westfriesgasthuis en Waterlandziekenhuis zijn gefuseerd en goed op weg met het samenvoegen van zorg, kennis en kunde. Om die eenwording ook in woord kracht bij te zetten, zijn de ziekenhuizen begin 2019 één nieuwe naam gaan voeren: Dijklander Ziekenhuis.

Locaties

Locaties
Dankzij de fusie kunnen patiënten in de eigen regio terecht voor medisch specialistische zorg. Het Dijklander Ziekenhuis heeft vier locaties: Hoorn, Enkhuizen, Purmerend en Volendam.

Patiënten kunnen op alle locaties terecht voor een consult bij hun specialist. Voor sommige vervolgbehandelingen moeten patiënten mogelijk iets langer reizen naar een van onze andere locaties. In Purmerend ligt het accent op minder complexe zorg en behandelingen die planbaar zijn. In Hoorn ligt de nadruk op de complexe zorg. In Enkhuizen en Volendam worden spreekuren gehouden en diagnostische onderzoeken gedaan. In Volendam is ook het pijncentrum gevestigd.

Over de naam
De naam Dijklander typeert het nuchtere en stevige karakter van deze Noord-Hollandse regio. Een regio waar de dijk een beschermende functie heeft. Het is ook een herkenbare naam die past bij de aard van mensen in Waterland en West-Friesland en de rol van het ziekenhuis.

Het logo van het Dijklander Ziekenhuis is geïnspireerd op het Noord-Hollandse landschap: verre horizonnen, polders in frisse kleuren, strakke geometrische lijnen, veel water en het typische Hollandse licht met zonnestralen die onder de wolken door schijnen. Lijnen die tegelijkertijd staan voor de vernieuwende en toekomstgerichte aard van het ziekenhuis. De naam en uitstraling zijn tot stand gekomen op basis van input van patiëntvertegenwoordigers, dokters, verpleegkundigen en andere medewerkers die met elkaar hebben nagedacht over waar het ziekenhuis voor staat.