Foto van Merel Scheurkogel

mw. M.M. Scheurkogel

Radioloog

Merel Scheurkogel studeerde in 2007 af als basisarts aan de Universiteit van Leiden. Een deel van die studie geneeskunde volgde ze aan de Universiteit van Valencia en haar coschappen liep ze 5 maanden in Suriname.

In 2015 studeerde ze af in haar specialisatie tot abdominaal radioloog.

Liefde voor echografie: praten en kijken tegelijk
Gevraagd naar haar specifieke vaardigheden, vertelt Merel: "Als abdominaal radioloog ligt mijn specifieke vaardigheid bij de beeldvorming van het abdomen (de buikholte). Binnen de radiologie heb ik een grote liefde voor de echografie, waarbij je als radioloog de kans hebt om dat wat je ziet ook te koppelen aan het klachtenpatroon van de patiënt. Je kunt praten en kijken tegelijk."

Geen mooier vak dan de radiologie
We vroegen Merel waarom ze voor dit vak heeft gekozen, ze vertelt: "Geen mooier vak dan de radiologie. Het is voor mij de perfecte mix van werkzaamheden. Allereerst is er het patiëntencontact, bijvoorbeeld bij de echografie, het verrichten van puncties en biopten, en bij de onderzoeken op de doorlichtingskamer. Daarnaast is er veel contact met de collega medisch specialisten of met de aanvragend huisartsen, aangezien veel artsen beeldvorming nodig hebben als ondersteuning van hun diagnose. Ook is er gedurende dag veel contact met de röntgenlaboranten en de collega radiologen op de afdeling. Als laatste ben je als radioloog onderdeel van de multidisciplinaire overleggen, met name op het gebied van oncologie.
Ik vind het leuk om veel te weten. En als radioloog moet je een brede kennis hebben. Niet alleen moet je van de hoed en rand weten als het om beeldvorming gaat, maar je moet ook de behandelingen kennen."

Ambitie en hard werken, met ruimte voor oprechte interesse en humor
Op de vraag waarom ze voor dit ziekenhuis heeft gekozen, antwoordt Merel: "Ik voel me ontzettend thuis in het Dijklander Ziekenhuis. Het is een fijn ziekenhuis met ruimte voor oprechte, persoonlijke interesse. Het is een toegankelijk ziekenhuis waar patiënten zich op hun plek voelen. Daarnaast is het ziekenhuis ambitieus, wordt er hard gewerkt en hoogwaardige zorg geleverd. Het gezamenlijke doel is goed voelbaar in de wandelgangen: samen streven naar de best mogelijke zorg. En dit alles in een goede onderlinge sfeer en met ruimte voor humor. Er gaat geen dag voorbij waarop niet heel hard gelachen heb."

En verder?
"In mijn vrije tijd geniet ik van mijn rijke gezinsleven."

Werkt in