Mw. K Maassen van den Brink

mw. K. Maassen van den Brink

Longarts

Karen Maassen van den Brink is opgeleid in het AMC van 1984 tot 1992. In 2003 is zij afgestudeerd in haar specialisatie longziekten en tuberculose. Ze is als longarts werkzaam op de locaties Hoorn en Purmerend.

Karen vertelt: ‘’Ik zie veel patiënten met sarcoïdose, waarbij ik samenwerk met Prof Drent, hoogleraar interstitiële longziekten en sarcoïdose, in Nieuwegein en Maastricht.’’ Daarnaast is een ander aandachtsgebied: longoncologie en is zij lid van TOPZ (team ondersteunende en palliatieve zorg). Ook is Karen sinds 01-06-2021 medisch manager van de longziekten.  ‘’Zorg op maat vind ik heel belangrijk!’’

Dit vak bestaat uit veel verschillende ziektebeelden binnen één gebied en verschillende soorten patiënten. Dat is dan ook de reden waarom Karen gekozen heeft voor dit vak. Daarbij doet zij onderzoeken, zoals bronchoscopie en drainages.

Karen heeft lekker gewerkt als de patiëntenstroom te overzien is en alle patiënten genoeg aandacht hebben gekregen. ‘’Daarbij vind ik het fijn als er een goede sfeer is met alle collega’s.’’

En verder?
Verder woont Karen samen met twee poezen, twee varkens, kippen en een vogel op een boerderij. Als hobby’s heeft zij kajakken en reizen.

Werkt in