Kunst in het ziekenhuis

Een ziekenhuis moet een omgeving zijn waar patiënten en bezoekers zich prettig voelen. Het gebouw, de inrichting én kunst dragen daaraan bij. Daarnaast kan kunst inspireren, verrassen of een moment van afleiding bieden.

Kunst in Hoorn

Op de locatie Hoorn worden regelmatig exposities gehouden in samenwerking met Kunstcentrum De Boterhal. Zo wordt het ziekenhuis al jarenlang verfraaid door allerlei kunstwerken van kunstenaars uit de omgeving van Hoorn.

Op de locatie Hoorn exposeren we elke vier maanden ander werk van kunstenaars van Kunstcentrum De Boterhal. Deze kunstwerken hangen in de galerie op de eerste etage naast poli 76, KNO. Lees hier meer informatie over de meest recente expositie. Op de begane grond exposeren we ook het werk van andere kunstenaars. Daarnaast heeft het ziekenhuis diverse kunstwerken uit de kunstcollectie van de gemeente Hoorn in bruikleen.

Het ziekenhuis heeft zelf ook diverse kunstwerken in zijn bezit. Wilt u meer informatie over de exposities op de locatie Hoorn? Hebt u vragen over een kunstwerk of een kunstenaar? Wilt u een kunstwerk kopen? Of wilt u als kunstenaar zelf eens bij ons exposeren? Neem dan contact op met de kunstcommissie via kunstcommissie@westfriesgasthuis.nl.

Kunst in Purmerend

Ook in Purmerend is de kunstcommissie actief. In het hele huis hangt kunst. ​Ook wordt u dagelijks verwelkomd door onze pianist en regelmatig organiseren wij optredens in de centrale hal.