Workshop Look good, feel better - Hoorn

Workshop LGFB
di 19 november
10:00 - 13:00 Uur


Op dinsdag 19 november 2024 is er een workshop voor kankerpatiënten over de verzorging van uw huid en make-up. Tijdens deze workshops krijgen deelnemers tips en adviezen over de verzorging van het uiterlijk en gaan zij zelf aan de slag met huidverzorging en make-up. De workshop is inclusief lunch.

Over de workshop
Een goed verzorgd uiterlijk geeft meer zelfvertrouwen. Dit geldt voor iedereen, maar zeker ook voor mensen die er door ziekte of behandeling soms minder goed uitzien. Kanker en de behandelingen daarvan hebben vaak grote gevolgen voor het uiterlijk. Veel mensen verliezen hun haar of krijgen te maken met huid- en nagelproblemen. Alhoewel dit vaak tijdelijke verschijnselen zijn, is extra aandacht en zorg voor deze veranderingen belangrijk voor het welzijn van de patiënt. De workshops “Look Good…Feel Better” helpen patiënten de uiterlijke gevolgen van bijvoorbeeld chemotherapie en bestraling te verminderen. De Stichting Look Good…Feel Better organiseert deze workshops door het hele land. Zie ook lookgoodfeelbetter.nl voor meer informatie.

Begeleiding van professionals
Bij de workshop zijn speciaal getrainde schoonheidsspecialisten, visagisten, en een kapper/haarwerker aanwezig. Onder begeleiding van deze professionals krijgen de deelnemers in twaalf stappen advies over huidverzorging en make-up. Men kan in een ontspannen sfeer vragen stellen over het veranderende uiterlijk om vervolgens zelf aan de slag te gaan met de door de cosmeticabranche ter beschikking gestelde producten.

Look Good Feel Better
De workshops worden gesponsord door de Stichting Vrienden van het Dijklander Ziekenhuis. Mensen met kanker die onder behandeling zijn in het Dijklander Ziekenhuis - zowel mannen als vrouwen - kunnen kosteloos deelnemen aan de workshop.

Aanmelden
Aanmelden kan via lookgoodfeelbetter@dijklander.nl.