dhr. dr. L.J.J.M. Bauwens

dhr. dr. L.J.J.M. Bauwens

KNO-arts

Dr. Bauwens is 1983 in Utrecht afgestudeerd als basisarts. Hij volgde de opleiding tot KNO-arts en studeerde af in 1990.

Uitdagende operaties
“Destijds koos ik als jonge arts voor de KNO vanwege het patiëntencontact, maar ook vanwege de uitdagende operaties waarvan de hoofd-hals operaties een voorbeeld zijn.” Hij werd opgeleid in de volle breedte van het vak in het Universitair Medisch Centrum Utrecht, alweer bijna dertig jaar geleden. “Na vele jaren het vakgebied in de volle breedte te hebben uitgeoefend, heb ik mij de laatste tien jaar toegelegd op de functionele en cosmetische neuschirurgie, alsook op de chirurgie van goedaardige hoofd-hals afwijkingen waaronder ook die van de speekselklieren. Daarnaast ben ik nu ruim tien jaar opleider voor KNO-artsen in opleiding die in Hoorn gedetacheerd zijn vanuit Amsterdam (KNO- Amsterdam UMC).”

Kleinschalige omgeving
“Het werken in een kleinschalige omgeving in een wat dunner bevolkt gebied maar wèl in het westen van Nederland, trok me destijds hier naartoe. Die aantrekkingskracht heeft het Dijklander Ziekenhuis voor mij nog steeds!  In mijn vrije tijd geniet ik erg van mijn familie en vrienden, en daarnaast van het  buitenleven, waarbij ik veel op een racefiets zit.”

Werkt in