dhr. dr. M. van der Torn

dhr. dr. M. van der Torn

KNO-arts

Dhr. dr. Van der Torn studeerde geneeskunde in Utrecht. Hij werd opgeleid tot KNO-arts in het Amsterdam UMC, locatie VU, Tergooi locatie Hilversum en het toenmalige Streekziekenhuis in Hoorn.

Complex
“De combinatie van opereren en spreekuur, van kinderen tot ouderen, in zo’n complex gebied vol zintuigen trok mij aan in de KNO. In dit specialisme kun je mensen vaak nog echt van hun probleem af helpen.”

In 2005 is hij gepromoveerd op zijn onderzoek naar een geluidproducerende stemprothese voor patiënten zonder strottenhoofd. Met dit proefschrift won hij de KNO-jaarprijs voor het beste wetenschappelijke onderzoek op KNO-gebied.

Oorchirurgie
Marein werkt sinds januari 2006 als KNO-arts in het Dijklander Ziekenhuis op de locatie Hoorn. Sinds 2008 heeft hij zich steeds meer toegelegd op oorchirurgie. Voor de implantatie van botverankerde hoortoestellen (BAHA) komen patiënten uit heel Noord-Holland inmiddels naar Hoorn.

“De sfeer in dit ziekenhuis zorgde ervoor, dat ik hier na mijn opleiding terug wilde komen. Maar ook de ruimte en het water. Ik woon in Hoorn bij de haven. In mijn vrije tijd ben ik het liefst met mijn gezin aan boord. Gezamenlijk hebben we er al heel wat zeemijlen op zitten.”

Werkt in