Foto Geert

dhr. G.A.A. Nibourg

MDL-arts

Geert Nibourg is in 2005 afgestudeerd als basisarts aan de Universiteit van Utrecht. Voor de MDL (Maag-, Darm- en Leverziekten) opleiding is hij in 2012 gepromoveerd met het proefschrift: ‘Human liver cell lines for the AMC Bioartificial Liver’. De opleiding MDL rondde Geert in 2017 af in het AMC. Daarna volgde hij een fellowship Inflammatory Bowel Diseases in het Alfred Hospital in Australië.

Combinatie van denken en doen

Geert omschrijft zichzelf als een allround MDL-arts met specifieke interesse in inflammatoire darmziekten en leverziekten. ‘Ik heb voor dit vak gekozen omdat het een prachtig vak is’, zo vertelt hij. ‘MDL is een groot specialisme, het omvat alle spijsverteringsorganen. En het is een mooie combinatie van denken en doen.’

De keuze om voor het Dijklander Ziekenhuis te gaan werken, was snel gemaakt. ‘De afdeling maag-, darm- en leverziekten beschikt over een grote vakgroep waardoor het hele palet aan MDL zorg wordt geleverd. De samenwerking binnen de vakgroep en met andere specialismen is ook erg goed. In het Dijklander Ziekenhuis willen we patiënten ècht begrijpen. Het draait niet alleen om de vraag ‘wat is er met u’, maar er wordt breder gekeken. Wat is voor de patiënt belangrijk en hoe kunnen wij de beste zorg verlenen? Deze manier van denken spreekt mij erg aan’, aldus Geert.

En verder?

Geert is werkzaam op de locaties Hoorn en Purmerend en op de buitenpoli in Volendam. Zijn vrije uurtjes besteedt hij graag aan sportieve activiteiten.

Let op! t/m 22 december: Hinder door werkzaamheden bij de hoofdingang Dijklander Ziekenhuis Purmerend

Lees meer