dhr. dr. M. Bouman

dhr. M. Bouman

Orthopedisch chirurg - traumatoloog

Hildo Bouman is geboren en opgegroeid op in Amersfoort. Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Na het artsexamen in 1990 vervulde hij zijn dienstplicht als onderdeelsarts van de 43e Brigade Geneeskundige Compagnie te Havelte. Daar groeide zijn interesse in de letsels en aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Na een jaar gewerkt te hebben in het Streekziekenhuis Walcheren, locatie Middelburg, op de afdeling heelkunde, maakte hij de overstap naar de afdeling orthopedie van het Academisch Medisch Centrum (AMC) te Amsterdam voor de opleiding tot orthopedisch chirurg. Naast de algmene orthopedie waren de zwaartepunten in de opleiding de traumatologie, behandeling van posttraumatische afwijkingen, de arthroscopische chirurgie en de kinderorthopedie.

In maart 2000 werd hij orthopedisch chirurg en werkte hij nog enige tijd als chef de clinique in het AMC. Vanaf september 2000 maakt hij deel uit van de maatschap chirurgie/orthopedie van locatie Purmerend. Zijn aandachtsgebieden zijn de traumatologie, prothesiologie en kinderorthopedie.

Afdeling