Drs. H. Dekker

mw. drs. H. Dekker

MKA- Chirurg

Hannah Dekker is MKA- chirurg in het Dijklander Ziekenhuis en is werkzaam op de locatie Purmerend. In 2008 is zij opgeleid tot basisarts aan de Vrije Universiteit. In juli 2019 studeerde zij af in haar specialisatie: MKA- chirurgie.

Hannah is een all-round MKA- chirurg en heeft affiniteit met het behandelen van angstige patiënten. Graag wil zij zich in de komende jaren verder bekwamen op het gebied van esthetische aangezichtschirurgie en orthognathische chirurgie. Dit jaar gaat Hannah promoveren, haar proefschrift gaat over de effecten van bestraling op de onderkaak bij mensen die behandeld zijn voor hoofd-halskanker. “Ik vind het leuk om met wetenschappelijk onderzoek verbonden te blijven.” vertelt ze.

Na haar studie geneeskunde wilde Hannah graag chirurg worden. De eerste jaren heeft zij als ANIOS chirurg gewerkt, waarna zij toch besloot om voor kaakchirurg te gaan. Het feit dat haar vader tandarts is, heeft misschien wel meegespeeld in deze keuze. Vooral de diverse spreekuren en de vele behandelmogelijkheden op de poli maken haar werk leuk. “Onze patiënten zien vaak erg op tegen de behandeling onder plaatselijke verdoving. Ik vind het belangrijk om samen met het team de patiënten op hun gemak te stellen, goed te luisteren naar hun angsten en wensen en er samen voor te zorgen dat de behandeling prettig verloopt.”

Van oorsprong komt Hannah uit Hoorn en vind het erg leuk dat zij in deze regio terecht gekomen is. “Wij hebben een erg leuk team op de poli MKA. Ik voel me thuis in dit ziekenhuis en heb hier vanaf het begin elke dag met veel plezier gewerkt.” Ze sluit de dag dan ook voldaan af als alle patiënten, de assistentes en zijzelf met een goed gevoel naar huis gaan.

Verder is Hannah getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ze geniet er erg van om in haar vrije tijd met het gezin er op uit te gaan. In haar vrije tijd loopt ze soms hard of gaat ze naar een yoga lesje, al moet ze bekennen dat dat er door alle drukte soms nog wel eens bij inschiet.

Werkt in