dhr. dr. J. de Haan

dhr. dr. J. de Haan

Chirurg

Jeroen is sinds 2001 traumachirurg, gespecialiseerd in algemene, breuk- en ongevalschirurgie. Hij is opgeleid aan het VU Medisch Centrum Amsterdam en het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. In 2011 is hij gepromoveerd.

  • Werkte als arts bij de marine
  • Houdt van de veelzijdigheid van zijn vak
  • Wordt ongelukkig van bureauwerk

Het had weinig gescheeld of Jeroen had niet in het ziekenhuis gewerkt. "Mijn hart lag eigenlijk bij de marine. Uitgezonden worden naar vreemde bestemmingen om daar mijn vak uit te oefenen; dat leek mij wel wat. Maar het liep anders."

Traumachirurgie
Hij besloot zich te specialiseren tot traumachirurg. "Het vak is zo veelzijdig en breed. Ik vind het mooi om te helen en mensen weer beter te maken. "
Sowieso werkt hij graag met mensen. Dat was een van de redenen om geneeskunde te gaan studeren. "Ik neem graag de tijd voor een patiënt. Goed luisteren naar hun verhaal, dat is zo belangrijk. Iedereen is anders, niemand is hetzelfde."

Het kleinschalige van locatie Hoorn spreekt hem aan. "Je kan hier iets betekenen voor een ander. Er zijn korte lijnen, je hebt echt het idee dat je het samen doet, met z'n allen."

Opleidingsziekenhuis
Dat locatie Hoorn een opleidingsziekenhuis is vindt hij een verrijking. "Om anderen te mogen opleiden moet je aan enorm hoge eisen voldoen. Dat zegt dus wel iets over de kwaliteit van onze chirurgie."

En verder
Zoals hij oog heeft voor patiënten, zo heeft hij ook oog voor zijn omgeving. Hij is een liefhebber van fotografie. "Ik neem regelmatig de fiets naar het werk. Als ik dan langs de weilanden rijd, kan het West-Friese landschap zo mooi zijn."

Afdeling
Werkt in