dhr. dr. J.W.D. de Waard

dhr. dr. J.W.D. de Waard

Chirurg

Jan-Willem is opgeleid tot chirurg aan het Academisch Ziekenhuis Nijmegen en het Maxima Medisch Centrum. Hij werkt sinds 1993 op locatie Hoorn. Zijn aandachtgebieden zijn maag-darmchirurgie, borstchirurgie, leverchirurgie en hoofdhalschirurgie.

"Chirurgie is een zeer afwisselend en spannend vak. Omdat de mensen die je behandelt iets mankeren, maakt dat je heel gemotiveerd om voor hen het best mogelijke resultaat te behalen."

Chirurgische-oncologie
Hij vindt een goede binding met zijn patiënten belangrijk. "Daarom heb ik onder andere gekozen voor chirurgische oncologie. Je begeleidt mensen voor een langere tijd en ziet ze regelmatig voor controle. Goed onderling contact is dan extra waardevol. We kunnen nu de complete oncologische behandeling aanbieden. Patiënten hoeven niet meer onnodig ver te reizen om bestraald te worden. "Ik verwacht dat locatie Hoorn een van de oncologische expertise centra wordt in Nederland."

Opleidingsziekenhuis
"Ik vind het goed dat locatie Hoorn een opleidingsziekenhuis is. Het is heel belangrijk om studenten een degelijke, algemene basis in de geneeskunde mee te geven. Ik leer er zelf ook weer van want (vrijwel) alles wat we doen wordt besproken en uitgelegd."

En verder
Jan-Willem is al ruim 25 jaar werkzaam in het ziekenhuis en hij blijft onverminderd betrokken. "Ik vind dat we met z'n allen trots mogen zijn op het ziekenhuis."

Werkt in

Let op! t/m 22 december: Hinder door werkzaamheden bij de hoofdingang Dijklander Ziekenhuis Purmerend

Lees meer