dhr. F.A.G. Bloem

dhr. F.A.G. Bloem

Uroloog

Frits Bloem is in 1999 afgestudeerd als uroloog. Zijn aandachtsgebieden zijn oncologie, functionele urologie en laparoscopie.

‘Urologie is een vak waarin je de patiënt van begin tot eind begeleidt. Je doet grotendeels het onderzoek zelf, voert een behandeling uit en controleert het effect van de therapie en zorg voor follow-up in de toekomst. Het is daardoor een heel compleet vakgebied wat bovendien veel groeipotentie, innovatie en ontwikkeling kent’, zo vertelt Frits enthousiast.

Moderniseren

Frits is al enige jaren werkzaam in het Dijklander Ziekenhuis op de locaties in Hoorn en Purmerend. ‘Er werd mij in dit ziekenhuis de mogelijkheid geboden om samen met mijn collega de gehele urologische afdeling te moderniseren, ontwikkelen en up-to-date te maken. Dit heeft geleid tot de mooie afdeling die het nu is.’ 

Voldoening

Goede gesprekken, tevreden patiënten, geslaagde ingrepen en goed teamwerk bieden Frits iedere werkdag voldoening.

En verder?

Ik ben sportief en actief ingesteld. Houd van (race)fietsen, (berg)wandelen, ben op of onder water te vinden (zeilen / sportduiken) en (avontuurlijke) reizen. Veel van deze activiteiten kan ik gelukkig samen met mijn vrouw uitvoeren. Ik mag graag klussen in en rondom het huis. Daarnaast genieten we van culinaire zaken met een goed glas wijn samen of met familie en vrienden. Een goed boek en regelmatig een museum maken het leven de moeite waard’, zo besluit Frits.

Werkt in