Foto Mark Frederikse

dhr. M.P. Frederikse

SEH-arts

In 1998 rondde Mark Frederikse zijn studie tot basisarts af en in 2001 de opleiding militaire geneeskunde. Hij specialiseerde zich vervolgens in de spoedeisende geneeskunde waarin hij in 2007 afstudeerde. Zijn medische specifieke vaardigheden liggen op het gebied van algemene spoedeisende geneeskunde, militaire/tactische geneeskunde en duikgeneeskunde.

Twee dagen per week is Mark werkzaam op de spoedeisende hulp op de locatie Hoorn. ‘Spoedeisende geneeskunde gaat zowel de breedte als de diepte in. Het diagnostisch denken en handelen is leuk en interessant’, zo vertelt Mark.

Werken in het Dijklander Ziekenhuis bevalt Mark goed. ‘De sfeer in het Dijklander is zeer aangenaam en zaken zijn hier goed geregeld. Dat zijn belangrijke aspecten. Een werkdag is voor mij geslaagd als de workflow goed is en ik merk dat we echt iets hebben kunnen betekenen voor alle patiënten die op de spoedeisende hulp zijn binnengebracht.’

En verder?

Mark werkt als militair arts bij Defensie. ‘Op de kazerne in Ermelo’, zo vertelt hij. ‘Met tussendoor oefeningen en uitzending.’ Daarnaast is hij twee dagen per week als SEH-arts actief in het Dijklander Ziekenhuis.

 

Werkt in