Bloedafname en onderzoek

Foto van bloed prikken

Bij de poli Bloedafname kunt u bloed laten prikken of onderzoeksmateriaal afgeven. Voor het laten afnemen van bloed hoeft u geen afspraak te maken. Om grote drukte in de wachtruimte te voorkomen vragen we u om een van de andere priklocaties in de regio van onze locaties te overwegen. Of te kiezen voor de middag in plaats van de ochtend.

Op deze pagina

Afspraak en contact

poli 7, begane grond
Geopend ma t/m vr van 7.15 tot 17.00 uur
poli 5, begane grond
Geopend ma t/m vr van 8.00 – 17.00 uur.
Op dinsdagavond is er tot 19.00 uur een avondspreekuur.
Geopend van ma t/m vr van 8.00 - 12.30 uur en van 13.00 - 15.45 uur.
Geopend ma t/m vr van
07.45 - 10.00 uur
10.15 - 12.30 uur
13.00 - 14.30 uur
14.45 - 15.30 uur
 

 

Over de afdeling

De poli Bloedafname is onderdeel van Diagnost-IQ. Dat is een modern en geavanceerd Klinisch Chemisch Laboratorium (KCL), waar analisten onderzoeken doen in bloed, urine en andere lichaamsvochten die uw huisarts, verloskundige, trombosedienst of specialist heeft aangevraagd. Op het KCL zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag analisten aanwezig voor de spoedaanvragen van de spoedeisende hulp en patiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Afspraak maken?

Voor het laten afnemen van bloed hoeft u geen afspraak te maken, behalve als het gaat om een afname van een halve liter bloed. Voor zaadonderzoek is het belangrijk dat u een afspraak maakt.
Op locatie Hoorn kunnen wachttijden soms best oplopen. Onderstaand schema geeft inzicht in de gemiddelde wachttijd op locatie Hoorn, gedurende de dag.

Wachttijd bloedprikken loc. Hoorn

Priklocaties

Regio Hoorn:
Ga bij voorkeur naar een prikpunt buiten ons ziekenhuis. Mocht het toch noodzakelijk zijn om naar de prik poli te komen, dan vragen wij u om (als het kan) dit in de middag te plannen.

Regio Purmerend:
Indien het niet noodzakelijk is om in de ochtend te komen, dan vragen wij u om zoveel mogelijk in de middag naar Poli 5 te komen op locatie Purmerend.

Regio Volendam:
De prikpoli in Volendam is ook in de middag geopend.

Wist u dat u voor veel onderzoeken niet nuchter hoeft te zijn voor de bloedafname? Informeer dit bij uw huisarts. Hoeft u niet nuchter te komen voor de bloedafname? Kom in de middag, dan is het minder druk.

Uitslag

Uw huisarts, verloskundige, trombosedienst of specialist die de onderzoeken heeft aangevraagd kan de uitslagen elektronisch inzien of krijgt die per post. We doen er alles aan om te zorgen dat het onderzoek van uw bloed zo snel en goed mogelijk verloopt. Uw uitslagen krijgt u altijd van uw (huis)arts of verloskundige.

De werkzaamheden op het KCL worden uitgevoerd door een externe organisatie: Diagnost-IQ. Meer vindt u op diagnost-iq.nl.

Foto van buisjes
Foto van ticket