Bloedafname en onderzoek

Bij de poli Bloedafname kunt u bloed laten prikken of onderzoeksmateriaal afgeven. Voor het laten afnemen van bloed hoeft u geen afspraak te maken. Op dinsdagavond is er een avondopenstelling in Purmerend.

Foto van bloed prikken

Op deze pagina

Afspraak en contact

Geopend ma t/m vr van 7.15 tot 17.00 uur
Route: poli 7, begane grond
Geopend ma t/m vr van 8.00 – 17.00 uur
Route: poli 5, begane grond
Op dinsdagavond is er tot 19.00 uur een avondspreekuur.
Geopend van ma t/m vr van 8.00 - 11.45 uur
Geopend ma t/m vr 07.45 – 12.15 uur

Andere prikpunten in de regio:
website Diagnostisch Centrum West-Friesland

 

Over de afdeling

De poli Bloedafname is onderdeel van Diagnost-IQ. Dat is een modern en geavanceerd Klinisch Chemisch Laboratorium (KCL), waar analisten onderzoeken doen in bloed, urine en andere lichaamsvochten die uw huisarts, verloskundige, trombosedienst of specialist heeft aangevraagd. Op het KCL zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag analisten aanwezig voor de spoedaanvragen van de spoedeisende hulp en patiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Afspraak maken?

Voor het laten afnemen van bloed hoeft u geen afspraak te maken, behalve als het gaat om een afname van een halve liter bloed. Voor zaadonderzoek is het belangrijk dat u een afspraak maakt.

Priklocaties

Informatie over andere priklocaties dan het ziekenhuis vindt u op dcwf.nl .

Uitslag

Uw huisarts, verloskundige, trombosedienst of specialist die de onderzoeken heeft aangevraagd kan de uitslagen elektronisch inzien of krijgt die per post. We doen er alles aan om te zorgen dat het onderzoek van uw bloed zo snel en goed mogelijk verloopt. Uw uitslagen krijgt u altijd van uw (huis)arts of verloskundige.

De werkzaamheden op het KCL worden uitgevoerd door een externe organisatie: Diagnost-IQ. Meer vindt u op diagnost-iq.nl.

Foto van buisjes
Foto van ticket