Bloedafname en onderzoek

Foto van bloed prikken

Bij de poli Bloedafname kunt u bloed laten prikken of onderzoeksmateriaal afgeven. Voor het laten afnemen van bloed hoeft u geen afspraak te maken. Bloedprikken en diagnostiek wordt momenteel alleen uitgevoerd voor patiënten bij wie het medisch noodzakelijk is.

Op deze pagina

Afspraak en contact

poli 7, begane grond
Geopend ma t/m vr van 7.15 tot 17.00 uur
poli 5, begane grond
Geopend ma t/m vr van 8.00 – 17.00 uur.
Op dinsdagavond is er tot 19.00 uur een avondspreekuur.
Geopend van ma t/m vr van 8.00 - 11.45 uur
Geopend ma t/m vr 07.45 – 12.15 uur

Andere prikpunten in de regio:
website Diagnostisch Centrum West-Friesland
 

 

Over de afdeling

De poli Bloedafname is onderdeel van Diagnost-IQ. Dat is een modern en geavanceerd Klinisch Chemisch Laboratorium (KCL), waar analisten onderzoeken doen in bloed, urine en andere lichaamsvochten die uw huisarts, verloskundige, trombosedienst of specialist heeft aangevraagd. Op het KCL zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag analisten aanwezig voor de spoedaanvragen van de spoedeisende hulp en patiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Afspraak maken?

Voor het laten afnemen van bloed hoeft u geen afspraak te maken, behalve als het gaat om een afname van een halve liter bloed. Voor zaadonderzoek is het belangrijk dat u een afspraak maakt.
Op locatie Hoorn kunnen wachttijden soms best oplopen. Onderstaand schema geeft inzicht in de gemiddelde wachttijd op locatie Hoorn, gedurende de dag.

Wachttijd bloedprikken loc. Hoorn

Priklocaties

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn niet alle priklocaties open.
Informatie over andere priklocaties dan het ziekenhuis vindt u op https://dcwf.nl/prikpunten (regio Hoorn) en https://www.salt.nl/tag/afwijkende-openingstijden/ (regio Purmerend).

Uitslag

Uw huisarts, verloskundige, trombosedienst of specialist die de onderzoeken heeft aangevraagd kan de uitslagen elektronisch inzien of krijgt die per post. We doen er alles aan om te zorgen dat het onderzoek van uw bloed zo snel en goed mogelijk verloopt. Uw uitslagen krijgt u altijd van uw (huis)arts of verloskundige.

De werkzaamheden op het KCL worden uitgevoerd door een externe organisatie: Diagnost-IQ. Meer vindt u op diagnost-iq.nl.

Foto van buisjes
Foto van ticket