Arkel, Jan-Jorrit, van

dhr. J.J. van Arkel

Geriater

Jan-Jorrit van Arkel is geriater bij het Dijklander Ziekenhuis. Hij studeerde tussen 2014-2017 aan de Rijksuniversiteit Groningen via een zij-instroom geneeskunde. In 2023 studeerde hij af in zijn specialisatie Geriatrie in het Medisch Centrum Leeuwarden.

"Ik houd van de vakinhoudelijke breedte die de klinische geriatrie mij biedt. Ik ben niet gespecialiseerd in één specifiek orgaansysteem maar juist de gehele mens. Vaak helpt dit je in het ontdekken van antwoorden en oplossingen bij problemen die voor anderen 'vaag' of 'lastig' leken. Terwijl er vaak een hele concrete basis voor te ontdekken is. Ik houd van diagnostische puzzels en dillema's en dat komt bij mijn vak bij uitstek op de voorgrond."

Waarom het Dijklander Ziekenhuis?
"Ik koos voor het Dijklander Ziekenhuis, omdat een ziekenhuis is dat klein genoeg is om mensen persoonlijk te leren kennen, maar groot genoeg is om inhoudelijk interessante en complexe problematiek tegen het lijf te lopen."

En verder? 
"Ik woon in Leeuwarden, waar ik al sinds mijn 14e aan zweefvliegen doe. Als ik een langere periode achter elkaar vrij ben, ben ik vaak op reis of aan het vliegen."

Werkt in