Foto volgt

drs. S. Vreeswijk

Sarah Vreeswijk is een nuchtere Westfriese neuroloog-intensivist, werkzaam op de Intensive Care in Hoorn en Purmerend. Van 2003 – 2010 is zij opgeleid tot basisarts, vervolgens heeft zij zich gespecialiseerd in Neurologie en Intensive Care aan het LUMC.

Sarah maakte de stap van neurologie naar de Intensive Care, een niet voor de hand liggende keuze, maar het bevalt haar zeer goed. “Beide vakken hebben bijzondere technische aspecten die mij op dezelfde manier aanspreken. De intensieve samenwerking direct aan bed heeft ervoor gezorgd dat ik op de IC ben gaan werken.’’ vertelt ze. De samenwerking binnen het behandelteam, verpleegkundigen en artsen en van daaruit de begeleiding van de patiënt en familie geven Sarah veel voeldoening in haar dagelijkse werkzaamheden. “Mijn opleider noemde ons ook wel ‘de huisarts van de acuut ziekte patiënt’, gezien de brede blik waarmee we naar onze patiënten kijken. Werken als generalist binnen de muren van het ziekenhuis vind ik erg leuk.”

De laatste jaren is steeds meer aandacht gekomen voor echografie aan bed. ‘’Dat ik zelf met de echo een patiënt kan onderzoeken, vind ik erg leuk.’’ Ook hoopt ze de arts-assistenten enkele basisvaardigheden met de echo te kunnen bijbrengen. Onderwijs geven is namelijk ook een van Sarah haar passies, zowel georganiseerde bijeenkomsten als gewoon tijdens het werk aan het bed van de patiënt.

In haar vrije tijd leest Sarah alles wat los en vast zit en ligt graag op de bank met een boek en een kop thee. Daarbij houdt ze ook van wandelen en fietsen, hoewel wielrennen dat weer iets té fanatiek voor haar is. Ook kun je haar vinden bij een goed concert of een bijzondere voorstelling.

Afdeling
Werkt in