mw. A. Bouwhuis

mw. A. Bouwhuis

Anesthesioloog-intensivist

Anne Bouwhuis is werkzaam als anesthesioloog-intensivist op de Intensive Care in Hoorn en Purmerend. Ze is opgeleid aan de Universtiteit van Maastricht van 2008 – 2014, met als afstudeerspecialisme Anesthesiologie. In 2020 heeft ze haar vervolgspecialisatie: Intensive Care aan het VUmc afgerond.

Anne verleent zorg aan patiënten die een operatie nodig hebben, pijnstilling behoeven of acuut & levensbedreigend ziek zijn. Daarnaast heeft zij specifieke aandacht voor oudere patiënten, waar ze ook onderzoek naar verricht. ‘’Verder haal ik voldoening uit het doorgeven van kennis door het geven van onderwijs.’’ vertelt Anne.

De intensive care is een breed vak waarin met behulp van veel techniek en een hecht team voor de patiënten gezorgd wordt. Dat is de reden waarom Anne voor dit vak gekozen heeft. ‘’Ondanks dat de techniek ons ver brengt, vind ik het belangrijk om te kijken naar de individuele patiënt en waar nodig grenzen te stellen aan de behandeling. Kwaliteit van leven vind ik het allerbelangrijkst.’’

Wanneer een drukke dienst erop zit, waarin zaken goed opgelost/geregeld zijn door goede samenwerking en leiderschap, geeft Anne aan lekker gewerkt te hebben.

Anne beschrijft het Dijklander Ziekenhuis als een prettige plek om te werken, omdat nuchterheid en hard werken centraal staan. Precies wat bij haar past.

In haar vrije tijd is Anne buiten te vinden, waar ze sporten als wielrennen en hardlopen uitoefent. Daarnaast maakt je haar blij met de Italiaanse keuken.

Afdeling
Werkt in