Sabine Quint

mw. dr. S. Quint

Kinderarts

Sabine Quint rondde in 1988 haar studie geneeskunde af in Berlijn, Duitsland. In 1993 specialiseerde zij zich tot kinderarts. Haar aandachtsgebied is neonatologie. Sabine is geen onbekend gezicht in het Dijklander Ziekenhuis. Van 2015 tot 2017 werkte zij al bij het toenmalige Waterlandziekenhuis. Nadat zij haar carrière voortzette in het Amsterdamse VUmc en OLVG en het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, keerde zij in februari 2024 terug naar het Dijklander Ziekenhuis. 

 

"Het was toen, in het Waterlandziekenhuis, heel leuk en de beste start als kinderarts die ik kon krijgen. Ik heb nog steeds prettig contact met mijn collega's daar, niet alleen met artsen maar ook met andere collega's."

"Op 16-jarige leeftijd besloot ik kinderarts te worden. Ik hou van kinderen van alle leeftijden. Ik vind het fantastisch om kinderen op jonge leeftijd te kunnen helpen en daardoor hopelijk ziektes op latere leeftijd te voorkomen. De directe en duidelijke manier van zijn en denken bij kinderen spreekt mij heel erg aan. Bij baby's vind ik het fantastisch om zonder het gebruik van taal te ontdekken wat er aan de hand is."

"Ik benader de kinderen als bijzondere personen, elk met hun eigen karakter en manier van zijn, zelfs als baby's. Uiteraard is de familie van groot belang en ik bekijk het kind binnen zijn sociale context. 
Naast mijn liefde voor kinderen, ben ik ook verliefd op de natuur. Daarom probeer ik ook in mijn werk milieubewust te denken en te handelen. Ik houd ervan om te wandelen, te zwemmen in de zee, doe een pittige fitness sport (Barre), en ik lees graag boeken. Daarnaast ga ik iedere zondag naar de kerk."
 

Afdeling
Werkt in