Chantal van Dijk

mw. drs. C.H.N. van Dijk

Geriater

Chantal van Dijk werkt sinds 2023 als geriater in het Dijklander Ziekenhuis. Ze studeerde in 2016 af als basisarts aan de Universiteit Utrecht. In 2023 specialiseerde zij zich in de Klinische Geriatrie. Die opleiding volgde zij in Utrecht, Hilversum en Ermelo. Chantal werkt als geriater in Hoorn en Purmerend.

Chantal vertelt: 'Binnen de geriatrie kijk je naar de mens als geheel en niet alleen naar een bepaald ziektebeeld. Daarbij kijken we samen met de patiënt wat voor hem of haar kwaliteit van leven is en proberen we zo goed mogelijk de voor- en nadelen van een behandeling af te wegen. Dit maakt dat de behandeling voor iedereen anders kan zijn. Dit combineren en afwegen maakt dit het mooiste vak wat er is.'

Naast haar liefde voor het vak is Chantal ook gek op onderwijs en heeft ze affiniteit met de acute zorg. Ze heeft pas echt een fijne werkdag gehad als ze de oorzaak van de klachten van een patiënt heeft gevonden en ze samen een behandelplan hebben opgesteld waar de patiënt tevreden mee is.

'Ik heb voor het Dijklander Ziekenhuis gekozen, omdat ik hou van de nuchterheid en de goede sfeer.'

Chantal woont samen, speelt piano en leest veel. Ook loopt ze graag hard en houdt ze van boulderen (klimsport). 

Werkt in