Liselot Noom

mw. L.A. Noom-Wertenbroek

Internist-oncoloog

Sinds januari 2015 werkt Liselot Noom-Wertenbroek bij ons als internist-oncoloog. Ze is opgeleid aan het VU medisch centrum in Amsterdam. Ze werkte na het afronden van haar opleiding nog een klein jaar als chef de clinique voordat ze in juli 2014 met zwangerschapsverlof ging. Tot nu toe heeft ze het vak oncologie in de volle breedte beoefend.

Liselot vertelt: “Er is geen vak vergelijkbaar met dat van arts, ik wist al snel dat ik arts wilde worden: mensen helpen en begeleiden in hun ziekteproces. Toen ik 21 was is mijn moeder overleden aan de ziekte van Kahler, ik heb oncologie toen van de 'andere kant' meegemaakt. Ik denk dat dat mij nu ook helpt in mijn werk als oncoloog."

Balans
Liselot koos ervoor om te werken bij ons ziekenhuis, omdat dat ziekenhuis goed bekend staat en niet te groot en niet te klein is. "Mijn eerste indruk is dat er een prettige sfeer heerst, met een nuchtere Noord-Hollandse mentaliteit.” Bovendien vindt ze hier een mooie balans tussen oncologie en algemene interne geneeskunde.

Betrouwbaar
Ze omschrijft zichzelf als zorgvuldig, sociaal en verantwoordelijk. Ik denk dat ik mensen snel op hun gemak kan stellen, onder andere door goed te luisteren."

En verder
Liselot is opgegroeid in Bergen NH, maar woont met haar man en twee kinderen in Amsterdam. “Mijn hobby's zijn skiën, zeilen, koken en reizen. En mijn gezin natuurlijk!”

Werkt in