Foto van mw. M.S. Kasanmoentalib

mw. M.S. Kasanmoentalib

Psychiater

Ati Kasanmoentalib volgde de opleiding tot basisarts aan de Universiteit van Amsterdam en studeerde af in 2009. In 2015 rondde zij haar specialisatie Psychiatrie af.

Over haar specifieke vaardigheden, vertelt Ati: “Ik ben analystisch, flexibel en kan goed samenwerken. Tijdens mijn opleiding en tijd als specialist heb ik ervaring op gedaan op verschillende plekken; de laatste jaren specifiek met patiënten met -angst en compulsieve stoornissen.”

Ruimte voor creatieve oplossingen
Op de vraag waarom ze voor dit vak heeft gekozen, antwoordt Ati: “Psychiatrie is in mijn ogen het vak waar je met de benodigde wetenschappelijke kennis, een patiënt en zijn of haar omgeving, een behandeling op maat kunt aanbieden. Er is hier veel ruimte voor creatieve oplossingen.”

Een ziekenhuis met persoonlijk karakter
We vroegen Ati waarom zij voor dit ziekenhuis heeft gekozen, ze vertelt: “Ik vind het prettig om in een niet al te groot ziekenhuis te werken, het persoonlijke karakter spreekt mij aan. Het feit dat er hier ook wordt opgeleid, maakt het een dynamische omgeving.”

Ati gaat tevreden naar huis, als: “De dag afwisselend is geweest en ik niet teveel heb vergaderd.”

En verder?
“Ik ben getrouwd en heb twee zoontjes. Wij reizen veel als gezin en ik ben gek op (tour)skiën en kitesurfen. Als psychiater heb ik twee jaar in Nieuw-Zeeland gewoond en gewerkt.”

Afdeling
Werkt in