mw. M. S. G. Sikkens

mw. M. S. G. Sikkens

MDL-arts

Michelle Sikkens is opgeleid tot basisarts in het VUmc in Amsterdam. Haar opleiding tot MDL-arts heeft ze in het LUMC in Leiden gevolgd, die zij per 1 januari 2016 heeft afgerond. Het LUMC is onder andere bekend vanwege de levertransplantaties die daar verricht worden. Vanuit een groot deel van Nederland worden patiënten verwezen voor de begeleiding in hun traject naar een nieuwe lever.

Gevraagd naar wat ze van het ziekenhuis als ziekenhuis vindt, zegt Michelle: "Het Dijklander Ziekenhuis heeft een open sfeer wat ik heel fijn vind. Toen ik hier startte voelde ik mij meteen welkom. De mooie ruime scopiekamers met de nieuwste apparatuur zijn 'state of the art' en spreken mij erg aan. Ik bof met fijne collega's, nuchtere patiënten en een open collegiale sfeer. Ik voel me hier helemaal op mijn plek. Met een vrolijke persoonlijkheid hou ik van een goede grap, kan heel geduldig zijn en goed luisteren."

Scopieën
Zij vindt MDL een dynamisch en praktisch vak en vertelt: "Wat ik heel erg leuk vind zijn de scopieën die we verrichten. Met een scopie kunnen tegenwoordig veel grotere poliepen verwijderd worden en ingrepen gedaan worden waar vroeger de chirurg voor nodig was. Ook de patiëntenpopulatie van jong tot oud is iets wat mijn vak interessant maakt."

Darmziekten
Naast een leverstage heeft Michelle ook een lange IBD stage gedaan. Onder IBD worden de chronisch ontstoken darmziekten als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa verstaan. In de laatste fase van haar opleiding heeft Michelle zich verder gespecialiseerd in het verwijderen van grote poliepen en het behalen van het certificaat bevolkingsonderzoek darmkanker.

En verder
Michelle woont in Amsterdam. In haar vrije tijd vindt ze het fijn om naar het strand te gaan om lekker uit te waaien. Verder houdt ze van lezen, koken, musea bezoeken, theater en ballet. Naast de culturele activiteiten doet zij aan tennis, golf en andere sporten.

Werkt in

Let op! t/m 22 december: Hinder door werkzaamheden bij de hoofdingang Dijklander Ziekenhuis Purmerend

Lees meer